Gazze'de Abbas Güçlerinin Oyunu Bozuldu

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad El-Bezm, İçişleri Bakanlığı'nın zorluklara rağmen uzun ve yorucu çabaların ardından ortaya çıkardığı gerçeklerin büyük komplonun sadece bir halkası olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1282 Tarih: 12 Haziran 2015 13:32
Gazze'de Abbas Güçlerinin Oyunu Bozuldu

İçişleri dün Gazze’de düzenlediği basın toplantısında Gazze’de meydana gelen olayların çoğunun arkasında Filistin Yönetimi'ne bağlı siyasi ve güvenlikle ilişkili çevreler olduğunu belirtmiş, Filistin Yönetimi'ni Gazze’de kargaşa çıkarmakla suçlamıştı.

El-Bezm bugün (12 Haziran Cuma) facebook üzerinden yaptığı açıklamada, İçişleri'ne bağlı güçlerin engellediği olayların, 2006 yılında meydana gelen kaos ve kargaşa planının bir devamı olduğunu, bununla Gazze halkının iradesini kırmanın hedeflendiğini ifade etti.

Basın açıklamasında, tutuklanan Naim Ebu’l-Ful adındaki sanığın ifadesine de yer verildi. Sanık yaptığı itirafta, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’a bağlı istihbarat birimi başkanı Sami Nisman ile başkanın din işlerinden sorumlu müsteşarı Mahmud Hebbaş’tan aldığı talimatla geçen ay Gazze’nin yoğun semtlerinden Şucaiye’de yol ayırımına bomba yerleştirdiğini kabul etmişti.

fiem

Yorumlar