Siyonistlerden Kefel Haris Beldesine Baskın

Bir grup yahudi yerleşimcinin bugün sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın Selfit şehri yakınlarında bulunan tarihi Kefel Haris beldesine işgal askerlerinin himayesinde girip burada Telmud ayinleri yaptıkları bildirildi.  

Görüntülenme: 1035 Tarih: 12 Haziran 2015 20:19
Siyonistlerden Kefel Haris Beldesine Baskın

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, bugün sabah (12 Haziran Cuma) bölgeye gelen yahudi yerleşimcilerin güvenliğini sağlamak için kalabalık bir asker grubu da bölgeyi kuşatıp giriş ve çıkışları kontrol altına aldılar.

Kaynaklar, işgal askerlerinin bölgeyi askeri bölge ilan etmelerinin ardından Filistinli vatandaşların hareketlerini kısıtlarken, yahudi yerleşimcilerin sık sık Filistinlilerin aleyhinde slogan attıklarını ifade ettiler.

Tarihi yönden oldukça eski olan Kefel Haris beldesinde Yahudilerin peygamberlerine ait olduklarını iddia ettikleri gerçekte ise Müslümanlara ait birkaç türbe bulunuyor.

Yahudi yerleşimciler peygamberlerine ait olduğunu ileri sürdükleri türbeleri ziyaret ettikleri iddiasıyla baskınlar düzenledikleri Kefel Haris gibi Nablus’ta bulunan ve Hz. Yusuf’a ait olduğu iddia edilen türbeyi de sürekli basıp burada da tahrik edici davranışlarda bulunuyorlar. 

fiem

Yorumlar