Gazzeli Balıkçılar Baskı Altında

Filistin Balıkçıları Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, Siyonist işgal güçlerinin günü birlik Filistinli balıkçılara saldırdığını, teknelerine zarar verdiğini ve gasp ettiğini belirterek, işgalcinin bununla Gazze’de çalışan kesime baskı kurmak istediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1301 Tarih: 13 Haziran 2015 13:53
Gazzeli Balıkçılar Baskı Altında

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine özel demeç veren Ayyaş, “Son iki hafta içinde işgalci Filistinli balıkçılara karşı saldırılarını artırdığı gibi, bazılarının teknelerine de el koydu. Bu süre içinde defalarca balıkçılara ateş açtılar; onları korkutup geri dönmelerini sağladılar” dedi.

Siyonist işgal güçleri Gazzeli balıkçıların 5 milden fazla açılmalarını engelliyor. Hatta bu sınıra bile yaklaşmalarını istemiyor. Halbuki bu en son varılan antlaşmayla, daha önce sağlanan ve Filistinli balıkçıların 20 mile kadar açılmalarını ön gören Oslo İlkeler Antlaşması'na da aykırıdır. İşgalcinin savaştan sonra sürekli balıkçıları hedef alması ve onları korkutması tamamıyla şantaj ve tehdit amaçlıdır. Bununla işgalci balıkçılık sektörünü vurmak istiyor. Tutuklananlar balıkçılar birkaç saat sonra serbest bırakılırken, teknelerine de el konuluyor.

Son savaşta Gazzeli balıkçıların zararı 10 milyon doları geçti. Geçen süre içinde Gazzeli balıkçılar yılın ilk bereketli sardalya mevsimini işgalcinin baskı ve zulmü nedeniyle kaçırdı. Sürekli saldırıya uğramaları neticesinde hasatları 1800 tondan 1000 tona geriledi.

fiem

Yorumlar