Abbas Yönetiminin Zindanlarında Siyasi Tutukluların Açlık Grevi

Filistin Yönetimi'nin hukuksuz bir şekilde gözaltına alıp zindana atmalarını protesto eden siyasi tutuklulardan Şadi El-Harub’un dört gün önce açlık grevine başladığının anlaşılması üzerine açlık grevini sürdüren siyasi tutuklu sayısı 3’e yükseldi.  

Görüntülenme: 988 Tarih: 13 Haziran 2015 07:30
Abbas Yönetiminin Zindanlarında Siyasi Tutukluların  Açlık Grevi

Batı Yaka’daki Hamas hareketinin verdiği bilgiye göre, Batı Yaka’nın El-Halil şehrindeki Koruyucu Güvenlik’in elinde bulunun Şadi El-Harub ifadeye çağrılıp gözaltına alınmasını protesto etmek için dört gün önce açlık grevine başladı ve protestosunu bu şekilde sürdürmekte.
 
Bundan önce açlık grevine başlayan Alâ Hamdan eylemde 7'inci günü geride bırakırken, siyasi tutuklu İslam Hamid ise 65 günü geride bıraktı.

Nablus’ta ise Genel İstihbarat eski esirlerden ve yine daha önce defalarca içeri alınıp serbest bırakılan Ramız Ebu Saliha’yı önümüzdeki hafta Pazartesi günü ifade vermeye çağırdı. Ebu Saliha’nın kızının düğününe yakın ifadeye çağrılmasının hayra alamet olmadığı belirtiliyor.

Ramallah şehrinde de Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin tutukladığı üniversite öğrencisi ve Kudüs Üniversitesi İslami Kitle Öğrenci Grubu temsilcisi Enes Ebu Kar 16 gündür zindanda tutuluyor.

Tulkerem'de ise, Fetih mensubu Enes El-Cuyusi’nin zindanda tutulmasını protesto etmek ve onunla dayanışmak için eylem yapmaya niyet ettikleri gerekçesiyle birkaç gencin tutuklandığı bildirildi.

fiem

Yorumlar