Filistinli Esirlerle İlgili Önemli Çağrı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Başkanı İsa Karakı’, işgal rejiminin Filistinli esirlere antlaşmayı uygulaması için Cenevre Antlaşması'na imza atan ülkelerin acilen toplanması gerektiğini söyledi.  

Görüntülenme: 793 Tarih: 13 Haziran 2015 10:41
Filistinli Esirlerle İlgili Önemli  Çağrı

İtalya’nın başkenti Roma’da bugün (13 Haziran Cumartesi) düzenlenen "Filistinlilerin Hakkını Savunmak İçin Avrupa Hukuk Buluşması"nda yaptığı konuşmada, işgal rejiminin esirlere yönelik tutumunda uluslararası ölçülere uymadığını ve onlara ırkçı askeri kanunları uyguladığını belirterek, bunun esirlerin insani hakları için büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Karakı’ yaptığı konuşmada, şu anda işgal rejimi zindanlarında bulunan, hasta oldukları halde açlık grevini sürdüren Hıdır Adnan ve Eymen Eş-Şerbati gibi esirlerin ölümle burun buruna geldiklerine, onların ya da başkalarının ölümüyle cezaevlerinde büyük bir felaketin meydana gelebileceğine dikkat çekti.

Karakı’ devamla, işgal rejiminin yaşları küçük çocuklarla, esirlere yönelik yaptığı hukuksuz yargılamaları, vahşi baskı ve baskınları, esirleri sağlık hizmetlerinden mahrum bırakmaları ve haksız bir şekilde uygulanan idari cezaları yerinde araştırması için uluslararası komisyonların kurulup işgal altındaki Filistin topraklarına gönderilmesini istedi.

Avrupa Birliği'ne de çağrıda bulunan Karakı’, Filistinli esirlerin Cenevre Antlaşması'na göre koruma altında olduklarını ilan etmesini istedi.

fiem

Yorumlar