Siyonistler Kefer Kanna'da Bir Filistinlinin Evini Yıktı

İşgal polisi ve özel kuvvetleri bu sabah (15 Haziran Pazartesi) erken saatlerde 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında bulunan Kefer Kanna beldesine baskın düzenleyerek Tarık El-Hatib'in evini yıktı.  

Görüntülenme: 857 Tarih: 15 Haziran 2015 01:47
Siyonistler Kefer Kanna'da Bir Filistinlinin Evini Yıktı

Medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yıkım işlemi sabah güneş doğmadan gerçekleştirildi. Yıkımı engellemeye çalışan belde sakinleriyle işgal güçleri arasında çatışma çıktığı ve işgal güçlerinin söz konusu evi ikinci kez yıktığı ifade edildi.

Kaynaklar, ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle ev hakkında yıkım kararı verildiğini, bu tür kararların sadece Filistinlilere uygulandığını ve Yahudilerin ise muaf tutulduklarını, işgal rejiminin bu şekilde ırkçı ayrımcılık yaparak 1948'de işgal edilen topraklardaki Filistinli nüfusunu hedef aldığını söyledi.

İşgal güçlerinin evi yıkmaya başlamasının ardından evin civarında toplanan yüzlerce Filistinlinin yıkım işlemini durdurmaya çalıştığı, işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışma çıktığı, Filistinlilerin işgal güçlerini taşladığı, işgal güçlerinin ise biri ev sahibi ve diğeri de aracını işgal askerlerinin üzerine süren kişi olmak üzere dört Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Çatışmalar sırasında işgal güçlerinin Filistinlileri dağıtmak için ses bombası ve plastik mermi kullandığı ve Filistinlilerden yaralananlar olduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar