Siyonist Zindanlarında Durum Gergin

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Hüsni El-Burini, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin Filistin halkına ve liderlerine, yetkililere ve Filistin Yönetimi'ne, Arap ve İslam ülkelerine bu kanayan yaranın mutlaka kapatılması ve esirlerin özgürlüklerine kavuşmaları gerektiği mesajını ilettiklerini söyledi.  

Görüntülenme: 797 Tarih: 15 Haziran 2015 11:41
Siyonist Zindanlarında Durum Gergin

Milletvekili El-Burini, işgal zindanlarında tam bir yıl esir tutulduktan sonra serbest bırakılmasının ardından ilk açıklamasını Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptı.

İşgal zindanlarında hasta esirler, kadınlar ve çocuklar olduğunu ve idari hapis cezalarıyla tutulan esirlerin cezalarının hukuka aykırı ve keyfi bir şekilde defalarca uzatıldığını ifade eden El-Burini, esirler davasını sürekli kanayan bir yaraya benzetti.

Filistinli esirlere destek için gerçekleştirilen etkinliklere de değinen El-Burini, esirlerle dayanışma amacıyla atılan her türlü adımın esirler nezdinde olumlu yansımalarının olduğunu ifade etti.

Milletvekili El-Burini, cezaevlerinde koğuşlara gece-gündüz demeden baskınlar düzenlendiğini ve açlık grevindeki esirlerin taleplerinin görmezden gelinmesi nedeniyle cezaevlerine gerginliğin hakim olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar