Hamas'tan Ateşkes Açıklaması!

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, işgal rejimiyle kalıcı ateşkes için belirli veya nihai bir görüş olmadığını bildirerek, ortada sadece Avrupalı aracıların gündeme getirdiği bazı düşüncelerin olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1160 Tarih: 16 Haziran 2015 13:49
Hamas'tan Ateşkes Açıklaması!

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Salah El-Berdevil, işgalciyle kalıcı ateşkes anlaşmasının yakın olduğu yönünde söylenenlerin şu ana kadar sadece net bilgilere dayanmayan tahminler olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi dış ilişkiler sorumlusu Musa Ebu Merzuk'un Gazze'den Kahire yoluyla Doha'ya giderken beraberinde ateşkesle ilgili nihai görüşü de taşıdığı iddialarının doğru olmadığını kaydeden El-Berdevil, bu konuda yazılanların aralarında Tony Blair'in de bulunduğu Avrupalı bazı şahsiyetlerin Hamas Hareketi'yle görüşmelerine dayanan tahminler olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi'nin ateşkes konusuna üç sabiteyi dikkate alarak baktığını kaydeden El-Berdevil, ateşkesin belirli bir sürede ve uluslararası güvence altında olması, Batı Yaka ve Gazze Şeridi'ni birbirinden ayırmaması ve Filistinli grupların tamamının ateşkesi onaylaması gerektiğini söyledi.

Hamas lideri, şu ana kadar ateşkes konusunda hiç kimsenin güvence vermediğini ve kapsamlı bir görüş getirmediğini bildirdi.

fiem

Yorumlar