El-Mısri: "Mısırlı Çevreler Verilen Cezaların Asılsız Olduğunu Biliyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden milletvekili Müşir El-Mısri, Mısır yargısının Filistinliler hakkında verdiği kararların asılsız suçlamalara dayandığını Mısır'da bazı çevrelerin de çok iyi bildiğini söyledi.  

Görüntülenme: 982 Tarih: 17 Haziran 2015 11:30
El-Mısri:

Müşir El-Mısri, bugün (16 Haziran Salı) El-Cezire kanalına yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi ile Mısırlı bazı çevreler arasında işetişimin sürdüğünü ve onların gerçekleri bildiğini, Mısır yargısının tehlikeli bir yönde ilerlediğinin ve ucuz birçok yayın organının direnişin imajının bozulması için çalıştığının farkında olduklarını ifade etti.

Mısır yargısının yüzlerce İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesinin cezaevlerini bastığını iddia etmesinin Mısır'a ve güvenliğine hakaret olduğunu kaydeden El-Mısri, sanki ortada Mısır adında bir devlet yokmuş gibi yargının bu tehlikeli yola girmemesi gerektiğini söyledi.

Arap ve İslam ülkelerinden Mısır'daki "saçmalığı" durdurmalarını isteyen El-Mısri, işgal zindanlarında yatan Filistinli esirler ile şehitlerin mahkemece suçlandıklarına dikkat çekti.

Mısır mahkemesi çoğu esir ve şehit yüzlerce Filistinliye gıyaben idam cezası verdi.

Yorumlar