Arap İnsan Hakları Örgütü, Filistinli Gazetecinin Serbest Bırakılmasını İstedi

Merkezi İngiltere'de bulunan Arap İnsan Hakları Örgütü, Ramallah'taki Sulh Mahkemesi'nden bağımsız hareket ederek 5 Mayıs'tan bu yana güvenlik güçleri tarafından gözaltında tutulan gazeteci Muhammed Şükri Ahmed Avad'ın serbest bırakılması yönünde karar vermesini istedi.  

Görüntülenme: 952 Tarih: 17 Haziran 2015 08:04
Arap İnsan Hakları Örgütü, Filistinli Gazetecinin Serbest Bırakılmasını İstedi

Mahkemeden Filistinli gazetecinin maruz kaldığı işkenceye bakmasını ve bu konuda ciddi bir soruşturma yapılmasını sağlayarak sorumlularını cezalandırmasını talep eden Arap İnsan Hakları Merkezi, bugün (17 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gazeteci Muhammed Şükri'nin hayatından tamamen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın sorumlu olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nden gazeteci Muhammed Şükri'nin serbest bırakılması için Filistin Yönetimi'ne baskı yapmasını isteyen Arap İnsan Hakları Örgütü, 27 yaşındaki Filistinli gazetecinin 12 Haziran'da evlenmeyi planladığını fakat 5 Mayıs'ta Vatan televizyonu önünden güpegündüz güvenlik birimleri tarafından kaçırıldığını ifade etti.

Arap İnsan Hakları Örgütü, Muhammed Şükri'nin ailesinden edindiği bilgiye göre, Filistinli gazetecinin Ramallah'taki Sulh Mahkemesi'ne üç kez çıkarıldığını ve her seferinde gözaltı süresinin 15 gün daha uzatıldığını bildirdi.

Filistinli gazetecinin ailesi, Muhammed Şükri'nin 14 Haziran'da Genel İstihbarat'ın Eriha'daki cezaevinden Beytlahim'deki cezaevine nakledildiğini öğrendiklerini ve hayatından endişe ettiklerini söyledi.

Yorumlar