El-Mücahidin Hareketi Kapsamlı Bir Diyalog Toplantısı Yapılmasını İstedi

Filistinli El-Mücahidin Hareketi, uzlaşı hükümeti ve istifası konusunu görüşmek üzere tüm Filistinli grupların katılacağı kapsamlı bir ulusal diyalog toplantısı düzenlenmesini istedi.  

Görüntülenme: 1034 Tarih: 17 Haziran 2015 07:44
El-Mücahidin Hareketi Kapsamlı Bir Diyalog Toplantısı Yapılmasını İstedi

El-Mücahidin Hareketi Genel Sekreterlik Ofisi üyelerinden Salim Ataullah, bugün (17 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uzlaşı çabalarını aksatacak ve Eş-Şati Anlaşması öncesine dönmeyi sağlayacak tek taraflı adımlardan kaçınmak gerektiğini belirtti.

Ataullah, Filistin davasının karşı karşıya olduğu zorluklara dikkat çekerek, milli birlik ve bütünlüğün sağlanması gerektiğini bildirdi ve "Son gelişmeleri ele almak ve vatan gemisini sağ-salim kıyıya ulaştırmak için mutlaka tüm Filistinli grupların katılacağı bir ulusal diyalog toplantısı düzenlenmeli" dedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, dün Ramallah kentinde düzenlenen Fetih Hareketi Devrim Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Rami El-Hamdallah başkanlığındaki Filistin hükümetinin 24 saat içinde istifasını sunacağını açıklamıştı.

Abbas'ın bu açıklamasına rağmen uzlaşı hükümetinin akıbeti konusunda çelişkili haberler gelmeye devam ederken, Filistin Yönetimi sözcülerinden Nebil Ebu Redine, uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah'ın hâlâ görevinin başında olduğunu söyledi."

Yorumlar