Yahudi Yerleşimciler Nablus'ta "Yusuf'un Kabri"ne Baskın Düzenledi

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus kentinde bu sabah (18 Haziran Perşembe) erken saatlerde yüzlerce Yahudi yerleşimcinin "Yusuf'un Kabri" adlı bölgeye ayin yapmak amacıyla düzenlediği baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.  

Görüntülenme: 792 Tarih: 18 Haziran 2015 17:48
Yahudi Yerleşimciler Nablus'ta

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler kutsal kabul ettikleri bölgeye gece yarısından sonra otobüslerle ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcileri korumak üzere bölgeye onlarca askeri araç ve büyük bir buldozer gönderdiğini kaydeden görgü tanıkları, çatışmaların Yusuf'un Kabri bölgesinde, Belata ve Eski Asker kampları girişleri ile Amman Caddesi'nde yoğunlaştığını, işgal askerlerinin Filistinli gençlerin üzerine çok sayıda ses bombası, gözyaşartıcı bomba ve plastik mermi attığını, gençlerin de işgal askerlerine taşlarla karşılık verdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin sabahın ilk saatlerine kadar bölgede kaldığı ve bu nedenle Ramazan ayının ilk günü bölgede yaşayan Filistinlilerin sabah namazı için camiye gidemedikleri ifade edildi.

Yorumlar