Hamas Gazze’de Yardım Kampanyası Başlattı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Ramazan ayının başlamasıyla Gazze’nin orta kesiminde “İyilik Ayı” adıyla yardım kampanyası başlattı.  

Görüntülenme: 977 Tarih: 19 Haziran 2015 04:22
Hamas Gazze’de Yardım Kampanyası Başlattı

Kampanya ile ilgili bilgi veren Hamas liderlerinden Musa Es-Semmak, bu kampanya ile ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını kısmen de olsa gidermeyi amaçladıklarını söyledi.

Es-Semmak yaptığı açıklamada, kampanyanın Ramazan ayı boyunca en iyi şekilde tamamlanması ve yardımların ulaşması için bütün komisyonları sefer ettiklerini ifade etti.

Hamas’ın başlattığı iyilik hareketine katsı sunan herkese teşekkür ettiklerini belirten Es-Semmak, hareket olarak yaşanan sıkıntılara rağmen halkın yanında olduklarını ve yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Hamas hareketi başlattığı kampanya kapsamında ilk etapta En-Nusayrat Mülteci Kampında 1000 gıda paketi dağıttı. İkinci adımda El-Meğazi mülteci kampında 115 aileye yine gıda ve para yardımı yaparken, Deyru'l-Belah’ta da 550 gıda paketi ile 23 bin dolar nakit dağıttı.

İşgal rejimi, ABD ve Avrupa ülkeleri yanında komşu Arap ülkelerinin de ambargosu altında ciddi sıkıntılar ve baskılar gören Hamas hareketi, mevcut imkanlarıyla fırsat buldukça Gazze halkına yardım ediyor. 

Yorumlar