Esirler Eski Bakanından Abbas Yönetimine Eleştiri

Esirler eski Bakanı Vasfi Kubha, esir takası anlaşmasıyla serbest kaldıktan sonra tekrar tutuklanan eski esirlerin salıverilmesi için Filistin Yönetimi'nin işgal rejimine baskı uygulaması, Mısır nezdinde girişimlerde bulunması ve acilen bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1006 Tarih: 20 Haziran 2015 11:03
Esirler Eski Bakanından Abbas Yönetimine Eleştiri

Siyonist işgal rejiminin Özgürlerin Vefası'yla serbest kalan esirleri tekrar tutuklamasının birinci yıldönümü münasebetiyle Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine özel demeç veren eski bakan Kubha, “Bu anlaşma Mısır gözetiminde yapıldı. Bu konuda yazılı taahhütler var. Aynı şekilde Mısır’ın üstlendiği sorumluluk ve kabul ettiği taahhütler var. Ancak işgal rejimi Mısır’ın geçirdiği sıkıntılı dönemi istismar ederek bunları inkar ediyor” dedi.

Kubha devamla şunları söyledi: “Filistin Yönetimi'nin Mısır nezdinde girişimlerde bulunması, taahhütlerini ve varılan anlaşmayı yerine getirmesi için Mısır’ın işgal rejimine baskı uygulamasını sağlaması gerekir. Ancak üzülerek belirtelim ki esirlerin tekrar tutuklanmalarının üzerinden bir yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen, Filistin Yönetimi'nin işgalciyi taahhütlerini yerine getirmeye zorlamak için bu konuda bir şey yapmadığını, kılını kıpırdatmadığını, ne Mısır tarafında ne de Birleşmiş Milletler nezdinde bir girişimde bulunmadığını görüyoruz.”

Özgürlerin Vefası'yla serbest kalan Filistinli esirler tekrar tutuklanıp zindana atıldı. Bununla yetinmeyen işgal rejimi, onların daha önceki cezalarını da uygulamaya başladı.

fiem

Yorumlar