Siyonistler Ramallah'ta Araçları Taşladı

Yahudi yerleşimcilerin dün gece Batı Yaka'nın orta kesiminde bulunan Ramallah kenti ile batısındaki köyleri birbirine bağlayan yol üzerinde Filistinlilere ait birçok araca saldırdığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 980 Tarih: 21 Haziran 2015 19:31
Siyonistler Ramallah'ta Araçları Taşladı

Quds Press Haber Ajansı'nın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, onlarca Yahudi yerleşimcinin Ramallah'ın batısındaki Ra's Kerker köyüne ait Eyyüp Pınarı yakınlarında, köy civarındaki ana yolda ve El-Cisr kontrol noktasında toplandığı görüldü.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin araçlarına saldırdığını ve bazı araçların camlarının kırıldığını kaydeden kaynaklar, 60 yaşındaki Rahime Semhan isimli Filistinli kadının da ailesiyle bindiği araca atılan taşlarla yaralandığını bildirdi.

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin El-Cisr kontrol noktasında Filistinlilere ait araçlara taşlarla saldırırken işgal güçlerinin de civardaki Ra's Kerker, Deir İbzı', Kefer Nime ve El-Caniye köylerinin girişlerinde yoğun güvenlik önlemleri aldığını, Yahudi yerleşimciler için herhangi bir tehlike söz konusu olmadığı için yerleşimcilerin Filistinlilerin araçlarını taşlamasına müdahale etmediğini söyledi.

Kudüs'ün kuzey doğusundaki Taberya bölgesinde de Yahudi yerleşimcilerin bu sabah (21 Haziran Pazar) bir otoparkın zeminine "Araplara ölüm" ve benzeri ırkçı sloganlar yazdığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar