Milletvekili Ğattas, Netanyahu'dan Özgürlük Filosu-3'e Engel Olmamasını İstedi

İşgal rejimi parlamentosu Knesset'teki Arap milletvekillerinden Basil Ğattas, dün (21 Haziran Pazar) işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'ya mektup yazarak Özgürlük Filosu-3'ün engellenmemesini istedi.  

Görüntülenme: 905 Tarih: 22 Haziran 2015 01:51
Milletvekili Ğattas, Netanyahu'dan Özgürlük Filosu-3'e Engel Olmamasını İstedi

İsveç'ten Gazze'ye doğru yola çıkan Özgürlük Filosu-3'e Atina'dan katılacağını ve filoda dünyanın her yanından politikacıların ve milletvekillerinin yer alacağını belirten Ğattas, Netanyahu'ya yazdığı mektupta, "Birazdan bin aktivistle birlikte Atina'dan Gazze'ye doğru yola çıkacağız. Aralarında dünyanın her yanından gelen onlarca yetkili ve parlamenter de var" dedi.

Özgürlük Filosu-3'ün amacının Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kırmak ve cezaevi gibi şartlarda yaşayan 1 milyon 800 bin kişinin çektiği sıkıntılara dikkat çekmek olduğunu ifade eden Ğattas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karadan ve denizden uyguladığı abluka nedeniyle Gazze halkının oldukça zor şartlar altında yaşadıklarını ve bunun da insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi.

Özgürlük Filosu-3'ün Gazze Şeridi'ne insani yardım ve ablukanın kaldırılması ümidi taşıdığını belirten Ğattas, yardımların Gazze'ye ulaşmasına engel olmak için hiçbir gerekçe olmadığını ifade etti.

İşgal rejimi başbakanı Netanyahu'dan işgal güçlerine Özgürlük Filosu-3'ten uzak durmalarını emretmesini isteyen Ğattas, filonun engellenmesinin İsrail'i uluslararası bir krizle karşı karşıya bırakacağı uyarısında bulundu.

Yorumlar