İşgal Güçleri Kudüs'te Filistinli Altı Kadını Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün (22 Haziran Pazartesi) Kudüs kenti sakinlerinden 6 kadını Mescid-i Aksa'dan çıkarlarken gözaltına aldı ve El-Halil Kapısı yakınlarındaki El-Kışla sorgu merkezine götürdü.  

Görüntülenme: 1622 Tarih: 22 Haziran 2015 21:05
İşgal Güçleri Kudüs'te Filistinli Altı Kadını Gözaltına Aldı

İşgal güçlerinin Filistinli kadınları, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskının cemaat tarafından protesto edilmesinin ardından gözaltına aldığı ifade edildi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre, gözaltına alınan Kudüslü kadınlar Semah Gazzavi, Nucud Ebu Sinine, Fatine Hüseyin, Emani Et-Tavil, Sena Er-Recebi ve henüz kimliği öğrenilemeyen altıncı bir kadın.

Yaklaşık 28 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grupları bugün sabah saatlerinden itibaren işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaşırken provokatif davranışlarda bulundukları ve daha sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıktıkları bildirildi.

Yahudi yerleşimcilerin mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın tepkiyle karşılanırken, Mescid-i Aksa cemaati baskını yüksek sesle tekbir getirerek protesto etti.

Yorumlar