Gazze'de Geçen Ramazan Ne Olduğunu Hatırlayan Var Mı?

Geçtiğimiz Ramazan ayında Şucaiye’deki katliamda ailesinden 14 kişiyi şehit veren Kemal Suphi İyad’ın sözleri yürekleri sızlattı.  

Görüntülenme: 1334 Tarih: 23 Haziran 2015 01:41
Gazze'de Geçen Ramazan Ne Olduğunu Hatırlayan Var Mı?

“Hayatımdan vazgeçmeye hazırım. Annemle sadece bir saat de olsa iftar yapabilmek için tüm malımı, çocuklarımı feda etmeye hazırım…”

Geçtiğimiz Ramazan ayında Şucaiye’deki katliamda ailesinden 14 kişiyi şehit veren Kemal Suphi İyadbu sözlerle ifade ediyor özlemini…

Ramazan ayında ailesini kaybeden Kemal Suphi İyad 23 yaşında… 70 yaşındaki annesi, 11 yaşındaki kız kardeşi Ğade, 24 yaşındaki kız kardeşi Hale ve ikizi, 4 yaşındaki oğlu Muhammed, halasının kızları olan 23 yaşındaki Feda ve 19 yaşındaki Nermin, amcasının kızı Şirin Ahmed ve 31 yaşındaki oğlu Usame ve Rami ve oğlu Muhammed… Hepsi bu katliamda şehit edildiler.

Kemal İyad en çok özlem duyduğu şeyin ailesiyle aynı iftar ve sahur sofrasına oturmak olduğunu söylüyor. Hep önceki Ramazanları hatırladığını söyleyen Kemal “Özellikle de iftar esnasında duyduğum özlemimi ne bir şiir ne de bir sözle tanımlayabilirim” diyor.

Kemal İyad, akşam ezanı okunduğu esnada saldırı esnasında yaralanan erkek kardeşi Muhammed ve kız kardeşi Diana’nın yanına oturuyor ve su içmeye çalışıyor. Ailesine duyduğu özlemin hayatın tüm lezzetlerini ondan alıp götürdüğünü söylüyor Kemal.

Kardeşiyle ilgili olarak, “En çok da kardeşim Muhammed’e üzülüyorum. Annesini, babasını, kardeşlerini kaybetti. Yaşının küçük olması dolayısıyla anneme çok bağlıydı” diyor.

Yapılan katliamın ayrıntılarını anlatan Kemal şunları söylüyor: “20 Temmuz 2014 Pazar gününün sabahıydı. Ramazan’ın da 22. günüydü. Saat 7 civarında bulunduğumuz bölgede bombardımanın yoğunlaşmasıyla birlikte ben, annem, kardeşlerim ve halamın kızları hep birlikte uzaklaşmak üzere evden çıktık. Benden evden bir poşet getirmemi istediler. Ben de eve döndüm. Ancak yoğun saldırılar dolayısıyla eve bir türlü giremedim.

Saldırılardan kurtulduktan sonra ailemi bıraktığım yere döndüm. Ancak bacağından kanlar akan erkek kardeşim Muhammed’den başkasını göremedim. Ambulansı çağırdım ve bir yandan da aileme ulaşmaya çalıştım. Biraz ilerledikten sonra kız kardeşim Diana’yı yaralanmış bir halde buldum ve onu da hastaneye götürdüm. Hastaneye gittiğimde de annemin ve ailenin geriye kalanlarının cesetlerini tespit ettim.”

Allahu Teâla’nın kendisine sabır verdiğini söyleyen Kemal İyad “Ailemin Allah yolunda din ve vatan uğruna şehit olduklarına inanıyorum. Buradan işgalcilere verdiğimiz mesaj açık: Biz acılara rağmen ayaktayız!”

Annesinden söz eden Kemal Suphi İyad, “Annem benim her şeyimdi. Bize nasıl yemek hazırladığını, Teravihe gitmemiz ve Kur’an’ı ezberlememiz için kardeşlerime ve bana karşı nasıl ısrarcı olduğunu bugünlerde daha çok hatırlıyorum. Allah ona rahmet etsin ve onun şehadetini kabul etsin. Oruçlu olduğu bir zamanda Allah’ın huzuruna kavuştu” diyor.

Geçtiğimiz yaz Gazze’de yaşanan ve 51 gün süren savaşta 2147 kişi şehid oldu. Şehid olanların 530’u çocuk, 302’si ise kadındı. Yaralı sayısı ise 10,870‘di. 

 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar