Özgürlük Filosu 3 Destek Bekliyor

Gazze Şeridi'ne Uygulanan Ablukayı Kırma Koalisyonu üyesi Enver El-Ğarbi, işgal rejiminin önünüzdeki saatlerle Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkacak Özgürlük Filosu-3'e yönelik tehditlerini şiddetle kınadı.  

Görüntülenme: 1308 Tarih: 23 Haziran 2015 10:38
Özgürlük Filosu 3 Destek Bekliyor

El-Ğarbi, işgal yönetiminin tehditlerinin abluka altında yaşayan Gazze halkına insani yardım götürmek için yola çıkan aktivistlere engel olarak uluslararası hukuku çiğnemeye niyet ettiğinin işareti olduğunu söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan El-Ğarbi, işgal rejiminin tehditlerinin çok önemli olmadığını ifade ederek, söz konusu tehditlerin işgal rejiminin dolaşım ve insani dayanışma özgürlüğünü garanti altına alan uluslararası hukuka karşı suç işlemeye hazırlandığını gösterdiğini belirtti.

Uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine seslenen El-Ğarbi, Özgürlük Filosu-3'ün ve katılımcı aktivistlerin korunması sorumluluğunu yerine getirmelerini, işgal rejiminin sivillerin dolaşım özgürlüğünü engellemesine izin vermemelerini istedi.

İşgal yönetimi, işgal ordusunun Yunanistan'dan yola çıkacak Özgürlük Filosu-3'ün Gazze Şeridi'ne ulaşmasına izin vermeyeceğini açıklayarak, gemilerin Filistin karasularına girdikleri anda durdurulmaları için gerekli talimatın verildiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar