Gazze’den “Özgürlük Filosu-3'ü Koruyun” Çağrısı

Gazze’deki Kuşatmayı Kırmak İçin Hükümet Komisyonu önümüzdeki Cuma günü Gazze sahiline ulaşması beklenen Özgürlük Filosu-3 için meşale yaktı.  

Görüntülenme: 1150 Tarih: 24 Haziran 2015 20:00
Gazze’den “Özgürlük Filosu-3'ü Koruyun” Çağrısı

Komisyon Başkanı Ali El-Batta dün (23 Haziran Salı) Gazze’de düzenlenen basın toplantısında verdiği bilgide, geri sayımın fiilen başladığını belirterek, filonun şu anda dokuz yıldır kuşatma altında bulunan Gazze’ye gelmek üzere Avrupa limanlarından ayrıldığını söyledi.

El-Batta “Özgürlük Filosu şu anda hareket etmiş durumda. Onun Gazze’ye ulaşmasına sadece saatler kaldı. Şu anda Filistin halkı bütün kesimleriyle onu karşılamak ve hoşgeldin demek için dört gözle bekliyor” dedi.

Diğer taraftan basın toplantısında konuşan Kuşatmayı Kırmak İçin Halk Direniş Komitesi Başkanı milletvekili Cemal El-Hudari, Filistin halkının bugün Filistin davasına destek vermek için dünyadaki özgür insanların Mavi Marmara katliamından sonra gösterdiği tarihi direnişi karşısında çok önemli anlar yaşadığını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Özgürlük Filosu-3’deki aktivistlerle görüştük. Bütün tehdit ve engellemelere rağmen Cuma günü sabah saatlerinde Gazze’de olacaklarını söylediler. Dünyanın özgür insanlarının gösterdiği bu fedakarlık, Filistin halkının hak ve hukukunun görmezden gelindiği bir dünyada gösterilebilecek en şerefli ve yüce tavırdır. İşgal rejimini filoya zarar vermemesi konusunda uyarırken, uluslararası camiayı filoda bulunan insanların hayatını koruma noktasında üzerine düşeni yapmaya çağırıyoruz.”

Milletvekili Ahmed Ebu Halebiyye ise yaptığı açıklamada, 2006 yılından beri zalim ve haksız kuşatma altında bulunan Gazze halkına destek vermek için gelen bütün aktivistleri halk olarak selamladıklarını söyledi.

Yorumlar