Gazze'de Durum Çok Kötü

Kuşatmaya Karşı Halk Direniş Komitesi Başkanı Milletvekili Cemal El-Hudari, Siyonist işgal rejiminin başlattığı savaşın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen Gazze’deki durumun bir çok açıdan felaket boyutuna ulaştığını belirtti. 

Görüntülenme: 1246 Tarih: 24 Haziran 2015 13:34
Gazze'de Durum Çok Kötü

Binlerce kişinin şehadeti, yaralanması, on binlerce evin yıkılması, sanayi sektörünün zarar görmesi, eğitim ve sağlık alt yapısının yerle bir edilmesiyle sonuçlanan savaşın ardından Gazze’de yeniden imarın henüz gerçek manada başlamadığını söyledi.

Bugün (24 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan El-Hudari “Durum gerçekten ürkütücü. Gazze'deki insanların %70’i hâlâ fakirlik sınırının altında yaşıyor. Bu oran her geçen gün biraz daha artıyor. İşsizlik oranı ise %50’yi geçmiş durumda. Çalışma imkanlarından yoksun olan halkın yaklaşık bir milyonu uluslararası kurumların ve insani yardım kuruluşlarının verdiği destekle ayakta duruyor. Kişi başına düşen günlük gelir bir dolara tekabül ediyor” dedi.

İşgal rejiminin sınırdaki kapılardan ikisi hariç diğerlerini kapattığını, açık olanlardan da gereken malzemelerin geçişine izin vermediğini, izin verdiği inşaat malzemesinin ise sadece ihtiyacın %15’ini karşıladığını dile getiren El-Hudari, savaşta tamamıyla yıkılan 60 bin evden tek birinin dahi tamamıyla yeniden inşa edilmediğini hatırlattı.

El-Hudari, parçacı ve lokal çözümlerin sorunları ortadan kaldıramadığını, bunun için kuşatmanın tamamıyla kaldırılması gerektiğini ifade etti. 

fiem

Yorumlar