Gasıp Rejime Yapılan Yatırımlar Neden Düştü?

BM'ye bağlı Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın yayınladığı raporlara göre siyonist işgal rejimine ait yatırım alanına dış sermayenin ilgisi 2014 yılında ciddi şekilde azaldı. Hazırlanan raporlara göre dış sermayenin işgal rejimine ait alandaki yatırımları 2014 yılında, 2013'teki yatırımına nispetle neredeyse yarı yarıya düştü.  

Görüntülenme: 1022 Tarih: 25 Haziran 2015 00:08
Gasıp Rejime Yapılan Yatırımlar Neden Düştü?

Hazırlanan raporlara göre yabancı sermayenin 2014 yılında işgal rejimine ait alanda yatırımları bir önceki yıla nispetle %46 oranında azalarak yaklaşık 6.4 milyar dolar miktarında kaldı. Siyonist işgalcilere ait sermaye sahiplerinin dışarıdaki yatırımları da %15 oranında azalarak 3.97 milyar şikel (yaklaşık 1 milyar dolar) miktarına ulaştı. Bu miktarlar da ekonomik krizin yaşandığı 2008'den önceki yıllarda yapılan yatırımların çok altında kalıyor. Bu arada işgal rejiminin durumunu düzeltmek amacıyla yatırım yapan şirketler de oldu.

Raporu hazırlayan heyet içinde yer alan ve İsrail'in Yönetim Enstitüsü'nün öğretim görevlilerinden olan Dr. Roni Manos konu hakkında siyonistlerin Yediot Aharanoot gazetesine yaptığı açıklamada bu düşüşte birinci derece etkili olan sebebin İsrail'in geçtiğimiz yaz Gazze'ye düzenlediği saldırı olduğunu dile getiriyor. Manos bu doğrultuda İsrail'e uygulanan boykotun da önemli payı olduğunu vurguluyor.

Raporda dünya genelinde ise dış sermayenin yatırım hacminde 2014 yılında bir önceki yıla göre %16 oranında bir düşüş olduğu ifade ediliyor.

fiem

Yorumlar