Nablus'ta Pahalılığı ve Yüksek Vergileri Protesto Eylemi

Batı Yaka'nın Nablus şehrinde Direniş Grupları Koordinasyon Heyeti'nin organizasyonuyla bugün (25 Haziran Perşembe) fiyat pahalılığını ve yüksek vergileri protesto amacıyla bir ortak eylem gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 1120 Tarih: 25 Haziran 2015 13:39
Nablus'ta Pahalılığı ve Yüksek Vergileri Protesto Eylemi

Nablus'un merkezindeki Şehitler Kavşağı'nda düzenlenen ve milletvekillerinin, muhtelif grupların temsilcilerinin ve farklı kuruluşlardan yetkililerin destek verdiği protesto eylemine vatandaşlardan da birçok kişi katıldı.

Gösteri alanına boş tencerelerle gelen eylemciler getirdikleri tencerelere vurarak ses çıkarmak suretiyle dikkat çekmeye ve mesajlarını iletmeye çalıştılar. Fiyat artışının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan eylemciler kâr amacıyla fırsatları değerlendirmeye çalışan şirketlere dur denilmesini ve fiyatlara sınır getirilmesini istediler.

Göstericiler Rami El-Hamdallah hükümetinin ekonomik ve toplumsal politikalarına da tepki göstererek tüketim maddelerinin fiyatlarının düşürülmesi için bazı temel vergilerde indirim yapılmasını isteyen sloganlar attılar.

Göstericiler siyonist işgalcilere ait şirketlerin soktuğu ürünlerin de fiyatların artışında önemli payı olduğuna dikkat çekerek vatandaşları işgalcilerin ürünlerini boykot etmeye çağırdılar.

Yorumlar