Hasan Yusuf Özgürlüğüne Kavuştu

Siyonist işgal yönetimi Filistin milletvekillerinden ve Hamas'ın ileri gelenlerinden olan Hasan Yusuf'u bugün (25 Haziran Perşembe) serbest bıraktı. Filistin'in Batı Yaka bölgesinin Ramallah şehrinden olan 60 yaşındaki Hasan Yusuf 12 aydan fazla süredir idarî hapis uygulamasıyla işgal yönetimi tarafından zindanda tutuluyordu.  

Görüntülenme: 1212 Tarih: 25 Haziran 2015 08:38
Hasan Yusuf Özgürlüğüne Kavuştu

Filistin parlamentosunda Hamas'ın siyasi grubu durumundaki Değişim ve Islah Grubu'na üye milletvekillerinden olan Hasan Yusuf'un oğlu Uveys, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada işgal rejiminin Ofer askerî hapishanesinde tutuklu bulundurulan babasının bugün serbest bırakıldığını bildirdi.

Uveys, Quds Press'e yaptığı açıklamada işgal güçlerinin 2014 yılı Haziran'ının ortalarında babasını gözaltına alarak idarî hapis uygulamasıyla zindana attıklarını ve tutukluluk halini üç kez uzattıklarını ancak savunma heyetinin son uzatma işlemine yaptıkları itirazlarında başarılı olduklarını ve uzatma işlemini durdurduklarını ifade etti.

İslâmî Direniş Hareketi'nin Batı Yaka bölgesindeki ileri gelenlerinden ve etkili liderlerinden olan Hasan Yusuf, Mercu'z-Zuhr sürgününde işgalci siyonistler tarafından Filistin dışına çıkarılan Filistinli liderler arasında da yer almıştı.

Etkili çalışmalarıyla öne çıkan Hasan Yusuf işgal rejimi tarafından farklı zamanlarda yapılan tutuklamalarla toplam 14 yıl zindanda tutuldu.

El-Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Merkezi tarafından yapılan açıklamada Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk'in serbest bırakılmasından sonra işgal zindanlarında 10 Filistinli milletvekilinin bulunduğu dile getirilmişti.

fiem

Yorumlar