Siyonist Rejim Sadaka Derneği Yöneticilerini Filistin'e Sokmadı

Sadakataşı Derneği ile Kudüs'e giden 4'ü gazeteci 9 Türk'ü gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1244 Tarih: 26 Haziran 2015 08:31
Siyonist Rejim Sadaka Derneği Yöneticilerini Filistin'e Sokmadı

Ramazan programı çerçevesinde İsrail'e gelen 9 kişilik grup, Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınarak 6 saat boyunca sorguda tutuldu.

Star Gazetesi'nden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber'den Özden Ayvaz ile Hüseyin Günay, Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, Durdane Özdal, Dernek gönüllüsü Fatih Bolcan ve Sümeyra Bolcan gözaltına alındı.

Elçilik yetkilileri havalimanına ulaştı.

İsrail'in 9 Türk'e sorduğu sorular

yenisafak.com'un ulaştığı Sadakataşı Derneği gönüllüsü Fatih Bolcan, İsrail yetkililerinin gözaltına aldıktan sonra kendilerine, Türkiye'de yapılan Filistin yürüyüşlerini kimlerin organize ettiğini sorduğunu söyledi. Bolcan, İsraillilerin AK Parti'ye ilişkin sorular sorduğunu da açıkladı.

Gözaltı süresince Türk grubun telefonlarına da el konuldu ve tuş kilitleri açtırılarak Whatsapp yazışmaları incelendi.

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, saat 14.45'ten bu yana gözaltında olduklarını belirtirken,"Hepimizin tl'larını aldılar. Tl, rehberlerimizden isimler sordular? Halime Gökçe ve beni pasaport kontrolünden çıktıktan sonra aldılar" dedi.

10 yıl giriş yasağı
Saatler süren gözaltı sürecinin sonunda Türk grup sınır dışı edilerek, 10 yıl İsrail'e giriş yasağı verildi.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal ise Timeturk'e yaptığı açıklamada; İsrail'in bu uygulaması ile hukuku bir kez daha pervasızca ayaklar altına aldığını söyledi.

"YAŞANANLAR AÇIK BİR ZULÜM"

 

"Dört yıldan bu yana Kudüs başta olmak üzere Filistin topraklarında yardım çalışmaları yürütüyoruz. Çalışmalarımız esnasında en küçük bir sorun dahi yaşanmamışken İsrail'in bu uygulaması ancak açık bir zulüm olarak tanımlanabilir" ifadelerini kullanan Özdal, gözaltına alınanların içerisinde sarı basın kartı sahibi gazeteciler ve yeşil pasaportlu vatandaşlar da bulunduğunu söyledi.

"TÜRKİYE ARTIK CEVAP VERMELİ"
 
"Türkiye artık İsrail'in kendi vatandaşlarına ikinci sınıf insan muamelesi yapmasına karşı sesini yükseltmek zorunda. Basın özgürlüğüne, seyahat hürriyetine ve insanî yardım çalışmalarına bu şekilde ket vuran İsrail'in vatandaşları Türkiye'ye vize dahi almadan girebiliyorlar. Mütekabiliyet eğer uluslararası ilişkilerin bir gereği ise Türkiye de artık ülkemize girmek isteyen İsrail vatandaşlarına vize uygulamalı ve bizim vatandaşlarımız orada nasıl potansiyel suçlu muamelesi görüyorsa aynı muameleyi, İsrail vatandaşlarına uygulamalıdır" diyen Özdal, gözaltına alınan ve on yıl giriş yasağı konularak Türkiye'ye geri gönderilen heyetin havaalanında karşılanacağını belirtti.

timeturk

Yorumlar