ABD'nin Hedefi Büyük İsrail'i Kurmak

ABD-İsrail ikilisi bölgede önce bir Kürt devleti ardından da Büyük İsrail Devleti’ni kurmak istiyor.  

Görüntülenme: 1062 Tarih: 26 Haziran 2015 23:05
ABD'nin Hedefi Büyük İsrail'i Kurmak

ABD Suriye’nin kuzeyinde Akdeniz’e açılan bir Kürt koridoru oluşturuyor. Nihai hedef önce 4 parçalı Kürdistan sonra da büyük İsrail devleti.

Suriye’nin kuzeyinde Yahudi asıllı Barzani kontrolünde bir koridor oluşturmak isteyen ABD öncülüğündeki koalisyon hava saldırılarına devam ediyor. Saldırılara katılan Amerikan savaş uçaklarından birinin pilotunun paylaştığı resim büyük yankı uyandırdı. Bombalamaya katılan uçaklardan birinin pilotu ‘Kürdistan’ yazılı pankart açtı ancak daha sonra bu fotoğrafın sahte olduğu ve pankart üzerindeki yazının fotomontajla değiştirildiği açıklandı.
 
Havadan ABD, karadan IŞİD
Ancak pankart sahte olsa bile ABD’nin filli tutumu bölgede bir Kürt devleti oluşturma yönünde. Bu konudaki en büyük destekçisi ise İsrail ve kendi güdümlerindeki bölge ülkeleri… ABD-İsrail ikilisi bölgede önce bir Kürt devleti ardından da Büyük İsrail Devleti’ni kurmak istiyor. Suriye’nin kuzeyinde bu amaçla bir koridor oluşturuluyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri havadan yaptıkları bombardımanlarla koridorun açılmasına destek sağlıyor. Karadan ise IŞİD terör örgütü ABD-İsrail projesinin gerçekleşmesine zemin hazırlıyor. IŞİD’in ele geçirdiği yerler ise kısa bir süre sonra önce PYD daha sonra da Yahudi asıllı Barzani kontrolüne veriliyor. Kobani’den sonra Tel Abyad bölgesinde de aynı senaryo gerçekleşiyor. Irak’ın kuzeyinde özerk bir yönetim oluşturarak burasını Yahudi asıllı Barzani’ye teslim eden ABD-İsrail ikilisi Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e açacağı koridoru Irak’ın kuzeyindeki parça ile birleştirmek istiyor. 
 
4 parçalı Kürdistan projesi
Küresel güçlerin bölgedeki asıl hedefi ise önce 4 parçalı Kürdistan ardından da büyük İsrail. 4 parçalı Kürdistan ise Irak’ın kuzeyi, Suriye’nin kuzeyi, İran’ın batısı ve Türkiye’nin güneyinden koparılacak parçaların birleştirilmesi olarak tarif ediliyor. 4 parçalı Kürdistan projesi ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi ve İsrail’in 
Arz-ı Mevud hayaliyle birebir örtüşüyor.
 
y.mesaj

Yorumlar