Siyonist Ordu Arama Noktalarında Keyfi Olarak Filistinlileri Katlediyor

Siyonist işgal güçleri tarafından bugün (26 Haziran Cuma) sabah Batı Yaka'nın El-Ağvar bölgesinde askerî geçit noktasında, aracından inip etrafa rasgele atış açtığı iddiasıyla şehit edilen gencin ailesi işgalci siyonistlerin iddialarını yalanladı.  

Görüntülenme: 1001 Tarih: 27 Haziran 2015 08:35
Siyonist Ordu Arama Noktalarında Keyfi Olarak Filistinlileri Katlediyor

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre işgalci askerler bugün sabahleyin El-Ağvar mıntıkasının El-Avca bölgesinde askerî geçit noktasından aracıyla geçmek isteyen bir genci durdurup etrafını sardılar. Gencin buna tepki göstermesi üzerine işgalciler ona silahla saldırdılar ve genç gerçek mermilerle yaralandı. Ancak işgalci askerler yaralı gence müdahale edilmesini engellemek için yaklaşılmasını uzun süre engellediler. Bu sebeple genç orada hayatını kaybetti ve daha sonra Eriha Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan tetkikte öldürülen gencin 24 yaşındaki Hammad Rumanin olduğu tespit edildi.

Gencin ailesi ise yaptığı açıklamada işgalci askerlerin iddialarını yalanlayarak çocuklarının herhangi bir silah taşımadığını ifade etti. Hammad'ın ailesi işgalci saldırganların çocuklarını, herhangi bir silahlı saldırı veya çatışma yüzünden değil evinin bulunduğu El-Avca köyünden Tubas şehrine doğru gitmekte olduğu sırada önünü kesmeleri sebebiyle çıkan basit tartışma yüzünden kasten öldürdüklerini dile getirdi.

Ailenin yaptığı açıklamada Hammad'ın öldürülmeden önce işgalci askerlerle çatışmaya girdiği iddiasının tamamen gerçek dışı ve yalan olduğu vurgulandı. Gencin ticari taksi şoförü olarak çalıştığı ve Tubas'taki bir yolcusunu almak amacıyla yola çıktığı, kesinlikle silah taşımadığı ve askeri geçit noktasında önünün kesilmesinden dolayı çıkan tartışma sebebiyle vahşice öldürüldüğü ifade edildi.

İşgalci askerler bazen askerî geçit noktalarında bu tür basit tartışmalar yüzünden Filistinlileri katlediyorlar.

İşgalci saldırganlar sabah yaptıkları açıklamada öldürülen gencin aracından inip etrafa silahla saldırdığı ve o yüzden askerler tarafından öldürüldüğü iddia edilmişti.

Yorumlar