Hamas Uzlaşı Hükümeti İle İlgili Görüşlerini Açıkladı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), geçen hafta istifa eden ulusal uzlaşı hükümetinin ardından kurulacak yeni Filistin hükümetine ilişkin tutumuyla ilgili bir açıklama yaptı.  

Görüntülenme: 1114 Tarih: 27 Haziran 2015 14:31
Hamas Uzlaşı Hükümeti İle İlgili Görüşlerini Açıkladı

Hamas hareketi konuyla ilgili bugün (27 Haziran Cumartesi) basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada Hamas, “FKÖ’ye bağlı Yürütme Kurulu'nun istifa eden hükümetin yerine yeni bir hükümetin kurulması için istişarelerde bulunmak üzere Azzam El-Ahmed’i görevlendirmesi üzerine Hamas hareketi olarak birkaç temel noktada açıklama yapma ihtiyacını hissettik” dedi.

Hamas yaptığı açılmada, hükümeti kurmak için FKÖ Yürütme Kurulu'nun yetkili olmadığını, bunun yerine hareketin uzlaşı dosyalarının tümünü takip etmesi için geçici çerçeve liderliğe çağrı yapması gerektiğini belirtti.

Hamas devamla, Kahire Antlaşması'nı imzalayan Filistinli grupları başta milli birlik hükümetini kurmak olmak üzere uzlaşı antlaşmasının bütün maddelerini görüşmek için kapsamlı bir diyaloğa çağırdı.

Hamas, hükümete ilişkin yaptığı açıklamada ayrıca, kurulacak hükümetin görev ve misyon hükümeti olması gerektiğini, uzlaşı antlaşmasında kabul edildiği gibi siyasi bir programının olmaması gerektiğini, kurulacak böyle bir hükümetin ise görevine başlamadan önce meclisten güvenoyu alması gerektiğini savundu.

Hamas yaptığı açıklamanın sonunda ise kurulacak yeni hükümetin memurların maaş sorununu şartlar öne sürmeden çözmesi gerektiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar