BM, Filistinli Esir Hıdır Adnan’ın Sağlığının Kötüleşmesinden Kaygılı

BM Genel Sekreter Yardımcısı Ferhan Hak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un Siyonist işgal rejiminin kendisini ve diğer Filistinli esirleri idari cezalarla içerde tutmasını protesto etmek için 5 Mayıs’ta açlık grevine başlayan ve şu anda kritik bir aşamaya gelen, sağlığı oldukça bozulan Filistinli esir Hıdır Adnan’ın sağlından endişe duyduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1004 Tarih: 27 Haziran 2015 19:42
BM, Filistinli Esir Hıdır Adnan’ın Sağlığının Kötüleşmesinden Kaygılı

Hak, New York’taki Birleşmiş Milletler merkezinde yaptığı açıklamada, “Ban Ki-moon İsrailli yetkilerden ya onu suçlayıp yargılamalarını veya onu salıvermelerini istedi. Bu durum tabi başta Filistinli vekiller olmak üzere diğer esirlere de uygulanmalıdır” dedi.

Ban Ki-moon’un idari tutuklamalarla ilgili tavrının açık ve net olduğunu belirten Hak, bu durumdaki esirlerin uluslararası hukuk normlarına göre ya yargılanmaları veya serbest bırakılmaları gerektiğini daha önce de ifade ettiğini hatırlattı.

İki aya yakındır açlık grevini sürdüren Hıdır Adnan’ın sağlık durumunun kötüleştiğine dair haberlerin gelmesi üzerine bir çok sivil toplum kuruluşu, hareket, insan hakları örgütü bu konuda işgal rejimine baskı yapılmasını istiyor.
 
Siyonist işgal rejimi başta Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk olmak üzere yirmiden fazla vekille onlarca Filistinliyi idari ceza adı altında cezaevinde tutuyor. Suçlayacak bir delil bulamayan işgal rejimi onları salıvermediği gibi, altı ayda bir de bu cezayı tekrar veriyor. Bu şekilde mahkemeye çıkmadan yıllarca cezaevinde kalan Filistinli esirler var. 

Yorumlar