Ramallah Halkı Abbas Yönetiminin Yanlış Ekonomi Politikalarını Kınadı

Batı Yaka'nın Ramallah kentinde dün (27 Haziran Cumartesi) onlarca Filistinli katıldıkları gösteride tencere çalarak Ramazan ayında fiyatların sürekli artırılmasını ve hayat pahalılığını protesto etti.  

Görüntülenme: 813 Tarih: 28 Haziran 2015 11:51
Ramallah Halkı Abbas Yönetiminin Yanlış Ekonomi Politikalarını Kınadı

Pahalılığa Karşı Halk Girişimi'nin davetiyle Ramallah kent merkezindeki El-Menara Kavşağı'nda gerçekleştirilen protesto gösterisine katılanlar, hükümete ve tacirlere seslenerek temel tüketim mallarının fiyatlarında indirim yapılmasını istedi.

Gösteriye katılan aktivistlerden Halid Mansur, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bugün hayat pahalılığına, hükümetin fakirlere yönelik adaletsiz ekonomik ve sosyal politikalarına karşı sesimizi yükseltmek için buradayız" dedi.

Hükümetten temel tüketim maddelerinde ve zirai üretim girdilerinde vergileri düşürmesini istediklerini kaydeden Mansur, Ekonomi Bakanlığı'ndan da piyasayı kontrol ederek tacirlerin fiyatlarla oynamasına izin vermemesini talep ettiklerini söyledi.

Filistinli aktivist, "Vergi toplayan değil vatandaşı gözeten bir hükümet istiyoruz. Bu hükümet her alanda başarısız oldu" dedi.

Hayat pahalılığını protesto etmek üzere ilk olarak Pazartesi günü Nablus'ta düzenlenen gösterilerin Batı Yaka'nın diğer bölgelerine de yayılması bekleniyor.

fiem

Yorumlar