Ürdün Parlamentosu Gazze'ye Gitmekte Olan Filoya Destek Verdi

Ürdün Parlamentosu Başkanı Atıf Et-Taravine, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kırmak için oluşturulan uluslararası komitenin başkanı ve Özgürlük Filosu Koalisyonu üyesi Zahir Beyravi'yi telefonla aradı.  

Görüntülenme: 1141 Tarih: 28 Haziran 2015 02:16
Ürdün Parlamentosu Gazze'ye Gitmekte Olan Filoya Destek Verdi

Atıf Et-Taravine, Beyravi'yle görüşmesinde, Ürdün Kralı'nın, parlamentosunun, hükümetinin ve halkının Özgürlük Filosu'nun ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kaldırmak için harcanan çabaların yanında olduğunu söyledi.

Zahir Beyravi'nin bugün (28 Haziran Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiriye göre, Et-Taravine, Ürdün Parlamentosu'nun bugün toplanarak Gazze Şeridi'ne gitmekte olan ve onlarca aktivisti taşıyan gemilerin korunması için yapılabilecekleri görüşeceğini belirtti.

Cuma günü Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkan ve yarın sabah erken saatlerde Gazze sahillerine ulaşması beklenen Özgürlük Filosu-3'teki aktivistler arasında Ürdünlü milletvekillerinden Yahya Es-Suud ve Zekeriya Eş-Şeyh de yer alıyor.

Et-Taravine, barışçıl bir şekilde Gazze Şeridi'ne gitmek üzere yola çıkan filonun himayesi için Ürdün'ün üzerine düşen görevi yerine getireceğini ve işgal güçlerinin filoya saldırmasına engel olacağını söyledi.

fiem

Yorumlar