Siyonist İsrail Rejimi Gazze'ye Doğru Giden Gemiye Müdahale Etti

Siyonist ordu, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu'ndan bir tekneye uluslararası sularda müdahale ettiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1159 Tarih: 29 Haziran 2015 22:17
Siyonist İsrail Rejimi Gazze'ye Doğru Giden Gemiye Müdahale Etti

  Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine  göre, Avrupa merkezli Gazze ablukasını kırma komitesinden yapılan açıklamada, siyonist rejim askerlerinin Gazze'ye doğru seyir halinde olan  İsveç bandıralı ''Marianne'' balıkçı teknesine uluslararası sularda bu sabah saatlerinde baskın düzenleyerek tekneye el koyduğu bildirildi. 

      Geminin siyonist rejim donanmasına bağlı savaş gemileri tarafından işgal altındaki Aşdot Limanı'na götürüldüğü açıklandı.

      Gazze ablukasını kırma komitesi uluslararası  toplumdan bu hukuksuzluğa ve Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ambargoya tepki göstermesini istedi.

      Bilindiği gibi Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik ambargosunu delmek üzere yola çıkan beş tekne geçtiğimiz gün Yunanistan'ın Girit adasından demir almıştı. Özgürlük Filosu 3'ün yolcuları arasında Tunus eski cumhurbaşkanı Muhammed Munsif El Merzuki, Knesset üyesi Basit Gattas ve çok sayıda tanınmış aktivist bulunuyordu. 

kaynak: www.kudusgunu.com

Yorumlar