Özgürlük Filosu 3 ve Şeyh Hıdır Adnan Filistin Davasına Zafer Kazandırdı

İşgal rejimi parlamentosu Knesset'in Arap üyelerinden milletvekili Talib Ebu Arar, bugünün Filistin davası için zafer günü olduğunu ifade ederek, Şeyh Hıdır Adnan'ın işgal yönetimine karşı kazandığı zafere dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1024 Tarih: 29 Haziran 2015 20:21
Özgürlük Filosu 3 ve Şeyh Hıdır Adnan Filistin Davasına Zafer Kazandırdı

Milletvekili Ebu Arar, Özgürlük Filosu-3'ün de işgal rejimini Gazze Şeridi'ne inşaat malzemelerinin ve başka maddelerin girişine izin vermek zorunda bıraktığını ve Netahyahu'nun bunu itiraf ettiğini söyledi.

Talib Ebu Arar, bugün (29 Haziran Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Özgürlük Filosu-3 gemilerinden Marianne gemisine el koymasının özgürlük taraftarları için zafer olduğunu ifade ederek, geminin dünya kamuoyunun dikkatini Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukaya çekerek amacına ulaştığını belirtti.

Milletvekili Ebu Arar, Tunus eski cumhurbaşkanı Munsıf El-Merzuki, Filistinli milletvekili Basil Ğattas ve diğer aktivistlere herhangi bir zarar verilmemesi konusunda uyarıda bulunarak, Özgürlük Filosu-3 gemilerinin uluslararası sularda engellenmesinin uluslararası sularda serbest dolaşım özgürlüğünü garanti altına alan uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar