Batı Yaka'da Feda Eylemi

Dün gece Siyonistlere ait bir aracın Batı Yaka’nın Nablus şehrinin güneyindeki Siyonist yerleşke yakınlarında silahlı saldırıya uğraması sonucu 4 Siyonist yerleşimcinin yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 823 Tarih: 30 Haziran 2015 23:21
Batı Yaka'da Feda Eylemi

Siyonist medya kaynaklarının verdiği bilgiye olay şöyle gelişti: Filistinlilerin kullandığı bir araç Nablus ve Ramallah şehirleri arasındaki ana caddede Shvut Rachel yerleşkesi yakınlarında hareket halindeki yerleşimcilere ait araca hızla yaklaşıp otomatik silahlarla aracı taradı. Saldırıda biri ağır dört kişi yaralandı.

Yapılan saldırıyı doğrulayan işgal polisi sözcüsü ise, Filistinlilerin kullandığı bir araçtan açılan ateş sonucu dört Siyonist yerleşimcinin yaralandığını söyledi.

Görgü şahitleriyle Filistinli kaynaklar, saldırının ardından yaralıların askeri ambulansla hastaneye kaldırıldıklarını, kaçan eylemcileri yakalamak için bölgeye çok sayıda asker ve polisin geldiğini ve bölgede geniş çaplı arama operasyonları başlatıldığını ifade ettiler.

Diğer taraftan Siyonist kaynaklar, bu eyleme yakın saatlerde Ramallah şehrinin kuzeyine düşen Beit El yerleşkesinde Siyonist yerleşimcilere ait bir aracın yanında bomba patladığını ve ardından silah sesleri duyulduğunu, saldırıda can kaybı olmadığını belirttiler.

Saldırının ardından işgal rejimine ait bir helikopter olayın meydana geldiği mekanın üzerinde tur atarken, işgal güçleri de bölgede geniş çaplı aramalara başladılar.

İşgal ordusu da bölgedeki yerleşkelerde yaşayan Siyonistlerden olası sızmalara karşı evlerinden çıkmamalarını istedi.

fiem

Yorumlar