Hamas'tan Abbas Yönetimine İkaz

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerin siyasi görüşlerinden dolayı tutukladığı Muhammed Ebu Hadid’in ailesi ve akrabalarının, Hadid’in salıverilmesi için dün El-Halil’de yaptıkları dayanışma eylemini övdü.  

Görüntülenme: 1105 Tarih: 30 Haziran 2015 11:44
Hamas'tan Abbas Yönetimine İkaz

Abbas güçleri, siyasi tutuklu Muhammed Ebu Hadid’in salıverilmesi için ailesi ve yakınlarının düzenlediği eylemi dağıtmak için yaptıkları tüm girişimler sonuçsuz kalınca Hadid’i salıvereceklerine dair söz verdiler.

Hamas hareketi dün (29 Haziran Pazartesi) düzenlenen eylemle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dün El-Halil şehrinde düzenlenen eylem Filistin Yönetimi güçlerine verilmiş açık bir mesajdır. Bu halk, Abbas’a bağlı güçlerin yaptığı hukuksuzluklara karşı artık susmayacağını iletmiş oldu. Bu konuda milli ve ailevi dayanışmayı gösteren El-Hadid ailesini de ayrıca selamlıyoruz.”

Siyasi tutuklu Ebu Hadid’in salıverilmesi için dün El-Halil şehrinin Menare Meydanında yapılan eyleme sert müdahale eden Abbas’a bağlı güçler, basın mensuplarının fotoğraf çekmesini engellerken, birçok kişiyi de tutukladılar.

fiem

Yorumlar