ABD Bu Siyonist Milyarderlerin Kontrolünde

Amerika’nın Demokrat ve Cumhuriyetçi partileri seçime hazırlanırken Yahudi milyarderlerin desteğini alabilmede de yarışıyorlar.  

Görüntülenme: 1230 Tarih: 30 Haziran 2015 07:26
ABD Bu Siyonist Milyarderlerin Kontrolünde

Amerika’da başkanlık seçimlerinde her zaman finansal destek en önemli konuların başında gelir. Tasnim Haber Ajansı’nın yaptığı araştırmada, 2014 seçimlerinde adaylara kimlerin finansal destek sözü verdiği  hayret verici bir gerçeği gün ışığına çıkarıyor:  Bu seçimin 50 finansal destekçisinin üçte biri Yahudi. Bu listenin ilk onunun arasında Yahudi zenginler de var. Siyasi aktivistler, Yahudi toplumunun Amerika siyasi sahasında yüklü paralar harcamaya özel bir ilgilerinin olduğunu yıllardır biliyorlar.

2016 seçimlerine giderken Yahudi hamilerin ilgisini çekme adayların dikkatinden kaçmayacaktır. 2014 yılında yardımlar dolaysız şekilde ya partilere yada adaylara aktarılırdı. Ama daha sonra yardım paralarının büyük bölümü Süper PACS adında bir politik komitenin hesabına yatırılmasına karar alındı. Bu komite’nin 2016 Cumhurbaşkanlık seçimlerinin ana motoru olacağı düşünülüyor. Demokratlar arasında Hilarry Clinton'un bu partinin nihayi adayı olacağı kesin görünüyor, dolyasıyla hamileri paralarını son seçim aşamasında devreye sokmayı bekliyorlar. Bu takımın üyelerinin çoğu 2000 yılı Senato seçiminde ve 2008 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Clinton'un başarsız kalmasına rağmen yanında durdular.

Haim Saban

Haim Saban animasyon endüstrisinin önde gelen milyarderi. Haim son yıllarda Clinton’un mali destekleyecilerinin halkasına dahil oldu ve milyonlarca doları seçimlerde Clinton lehine harcadı. Saban, 2014 yılının seçkin finans destekçilerinin listesinde yer almasada Demokratlar 2016 yılında Saban’ın en önemli hamilerinden olacağını söylüyorlar. Saban’ın sermayesi 3.5 milyar dolar olarak tahmin ediliyor ki 2012 yılında 1.3 milyarını demokrat parti için harcadı. Saban Mısır asıllı bir Yahudi ve siyonist rejimi savunanlar arasında yer alıyor. Clinton ailesini uzun yıllardır destekleyen Saban bu aile ile  ailesel ilişkisi  var. Saban kendisi Clinton ailesinin siyasete geldikleri günden bu yana ondan 30 milyon Dollar destek aldıklarını açıklıyor.

David Geffen

Hillary  Clinton'u destekleyenler arasında onun siyasetini onyalamayanlar da olacak. David Geffen 2008 seçiminde Barack Obama'yı Clinton’a tercih edenler arasındaydı. Geffen Amerika film ve müzik endüstrisinde önde gelen isimlerden biri. 6.0 milyar dolar sermayeye sahip olan Geffen, 2012 yılında 120 bin dolar Demokratik partiye yardım etti. Geffen eşcinsellerin hukukunu savunuyor ve Aids hastalığıyla mücadele eden araştırma merkezlerine finansal olarak destek ediyor. Hillary Clinton’un Demokratik partinin nihayi adayı olduğuna göre Geffen bu partide bulunmak ve nüfuzunu korumak içinde olsa Clinton'u destekleyeceği bekleniliyor.

Norman Braman

Cumhuriyetçiler tarafında ise adayları kendi himayeleirne alma için özellikle Yahudi milyarderler arasında ciddi bir rekabet var. Cumhuriyetçilerin hem dış siyasette hem İsrail'in çıkarlarını savunmada Yahudiler'le yakın görüşler paylaştığı gerçeğini göz önünde bulunduruduğumuzda bu garip bir durum da olmayacak. Senator Marco Rubio gelecek Cumuhrbaşkanlığı seçimlerde ilk sıralarda yer alıyor, bu adayın Norman Braman arafından himaye edileceği biliniyor. Açıklanan raporlara göre Braman 10 ila 15 milyon dolar  yardım ile Rubio’nun 2016 seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı olacağını garantilemeyi düşünüyor.  Jeb Bush Florida valiliği döneminde Braman’ın banisi olduğu kanser kliniğine mali yardım edilmesine karşı çıkmıştı, bundan dolayı bu Yahudi sermayedar  Bush'a karşı ciddi bir düşmanlık besliyor. Cumhuriyetçiler'in hamilerinden olan Braman son yıllarda cömert bir bağışlayıcıdan siyasi aktör rolüne bürünmüş. Braman Philadelphia Eagles Futbol takımının sahibi ve otomobil ticaretinde faal bir sermayedar. 1.88 milyar sermayeye sahip olan Braman 2012 yılında Cumhuriyetçi partisine 100 bin  dolar yardım etti. Ayrıca Braman siyonist rejimi savunan önemli şahsiyetlerden sayılıyor.

Paul Singer

Cumhuriyetçi partinin diğer adayları büyük sermayedarların desteğini almaya çalışıyorlar. Bu finansal destekçilerden biri Paul Singer olmalı. Singer seçimlerde nihayi adayını resmi şekilde tanıtmamış olsa da onun da Marco Rubio’yu destekleyeceği düşünülüyor. Singer'in sermyesi 1.9 milyard dolar olmalı, bu servetten 2012 yılında 2.3 milyon doları Cumhuriyetçi partiye bağışladı. Singer İsrail'i savunuyor ve Cumhuriyetçi Yahudiler'in itilaf etmeleri gerektiğine inanıyor. Singer'in çocuğunun eşcinsel olduğu bilinmekte ve kendisi eşcinsellerin haklarını savunanların arasında yer buluyor.

Sheldon Adelson

Sheldon Adelson seçkin sermayedarlardan biri ve Las Vegas Sand şirketinin baş yöneticisi. Son raporlara göre servetinin 31.4 milyar doları aşkın olduğu biliniyor. Forbes dergisinin haberine göre Adelson 2014 yılında 36.4 milyar dolar sermaye ile dünyanın sekizinci zengin adamı sırasında yer alıyor. Cumhuriyetçilerin umudu olan Adelson, diğer Yahudi sermayedarlar gibi İsrail'i savunuyor son skandal açıklamalarının birinde Amerika’nın İran'a nükleer saldırı düzeltemsini istemiş ve bunu müzakerelerde bir taktik olacağını öne sürmüştü.

 Michael Bloomberg

Finansal haber ve bilgi servis sağlayıcısı Bloomberg'in kurucusu ve  New York City'nin 108. belediye başkanı. 35,5 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin 14. kişisi olan Bloomberg, Amerika Cumhurbaşkanlık seçimlerinde en seçkin Yahudi sermayedar olarak tanılıyor. Bloomberg 2016 seçimlernde kimi destekleyeceğini hala belirtmedeği gibi hem Jeb Bush’un hem Hillary Clinton’un adaylığa layık olduğunu söylüyor. Bloomberg başta Demokrat partiyi savunanlar arasındaydı ama daha sonra 2000 yılında belediye seçimlerinde Cumhuriyetçilerin tarafına geçti.2014 yılında önemli finansal destekçilerden sayılan Bloomberg daha sonra bağımsız siyasi bir konuma doğru yol aldı. Bazı analistler onun 2016 yılında Cumhurbaşkanı adayı olacağını da düşünüyorlar.

Çev: Emir Sina

Welayet News

 

Yorumlar