Kassam, 1 Askerin Ölümü 3’ünün de Yaralanmasıyla Sonuçlanan Eylemi Üstlendi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları'na bağlı Mervan El-Kavasime ve Amır Ebu Iyşe Birlikleri dün Nablus ve Ramallah şehirleri arasında yer alan Shvut Rachel yerleşkesi yol ayırımında Siyonist askerlere yönelik yapılan eylemi üstlendi.  

Görüntülenme: 1806 Tarih: 01 Temmuz 2015 13:28
Kassam, 1 Askerin Ölümü 3’ünün de Yaralanmasıyla Sonuçlanan Eylemi Üstlendi

Kassam Tugayları eylemle ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride Kassam Tugayları olayı üstlenerek şu bilgiyi verdi: “Mücahitlerimiz 29 Haziran Salı günü Nablus-Ramallah arasında yer alan Siyonist yerleşkesi Shvut Rachel yol ayırımında askeri operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda sıfır noktadan Siyonistlerin üzerine bulundukları araçtan kurşun yağdıran mücahitler bir Siyonist’i öldürdü üçünü de yaraladılar. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren mücahitler sağ salim karargahlarına geri döndü.”

Açıklamada eylemi üstlenen birimler de “Mervan El-Kavasime ve Amır Ebu Iyşe birimleri olarak bu kahraman eylemi üstlendiğimizi duyuruyoruz. Bu eylemi, işgalci Siyonistlerin yaptığı cinayetlere karşılık Batı Yaka’da yaptığımız bir dizi eylemin bir parçası olduğunu duyurmak isteriz” ifadesini kullandılar.

Kassam Tugayları açıklamada ayrıca, gördükleri bütün baskı, takip ve tasfiye operasyonlarına rağmen Batı Yaka’nın herhangi bir yerinde istedikleri zamanda eylem yapmaya kadir olduklarına dikkat çekerek, düşmana yeni darbeler indirmeye hazır olduklarını belirtti.

Eylemi geç üstlenmesine de açıklık getiren Kassam Tugayları, mücahitlerin sağ salim döndüklerinden emin olmak istemelerinin açıklamayı geciktirdiğine dikkat çekti.

Yorumlar