Özgürlük Filosu Pes Etmeyecek

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı ve eski Başbakan İsmail Heniyye Tunus eski Cumhurbaşkanı Munsif El-Merzuki’yi telefonla arayarak durumuyla ilgili bilgi aldı.  

Görüntülenme: 989 Tarih: 01 Temmuz 2015 14:11
Özgürlük Filosu Pes Etmeyecek

Pazartesi (29 Haziran) günü Özgürlük Filosu-3 bünyesinde Yunanistan’dan yola çıkan ve Gazze açıklarında Siyonist rejimin korsan eylemi sonucu gasp edilip Ashdod limanına götürülen Marianne gemisinde bulunan ve tutuklandıktan sonra serbest bırakılan El-Merzuki’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Heniyye, Özgürlük Filosunun yaptığı girişimi takdir ettiklerini, filonun vermek istediği mesajın yerine ulaştığını ve düşmanın kirli yüzünü gün yüzüne çıkardığını söyledi.

Arap Baharından sonra Tunus’un ilk Cumhurbaşkanı olan El-Merzuki’nin Özgürlük Filosu-3’e iştirak etmesinin çok anlamlı olduğunu belirten Heniyye, Gazze halkının kendisiyle birlikte diğer dayanışmacıları da selamladıklarını ifade etti.

Telefonda duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gazze'ye ulaşmak için çabalarını sürdüreceğini söyleyen El-Merzuki “Özgürlük Filosu-4 ile yeniden yola çıkma kararımız var. İşgal rejimi çıkarlarını korumaya çalışırken, aktivistler ve dayanışmacılar ilkeleri savunuyorlar. İlkeler eninde sonunda çıkarlara galip gelecektir” dedi.

fiem

Yorumlar