Kassam’ın Sınır Bölgesindeki Eğitimi Yakın Yerleşkelerdeki Yahudileri Korkutuyor

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Aharanoot gazetesi, Gazze şeridine paralel yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin işgal rejiminin artık eskisi gibi caydırıcı olmadığına, Hamas’ın ise daha önce görülmemiş şekilde cüretli davrandığına inandıklarını yazdı.  

Görüntülenme: 1503 Tarih: 02 Temmuz 2015 10:29
Kassam’ın Sınır Bölgesindeki Eğitimi Yakın Yerleşkelerdeki Yahudileri Korkutuyor

Gazetenin yayınladığı rapora göre, Gazze sınırına yakın bölgelerde yaşayan Siyonist yerleşimciler Hamas’a bağlı güçlerin evlerinden birkaç yüz metre uzaklıkta açıktan eğitim gördüklerini belirterek, son savaştan sonra böyle bir şeyi beklemediklerini ifade ediyorlar.

Gazeteye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yahudi yerleşimciler, Hamas hareketinin evlerine yakın yerde ve tam da karşılarında kurduğu askeri kampların kendilerini rahatsız ve huzursuz ettiğini, Hamas’ın eğitim verdiği günlerde otomatik silahlar, roket ve büyük çaplı patlama seslerini duyduklarını söylüyorlar.

Gazete hazırladığı raporda ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Ordudaki Güney Bölge Komutanlığı buradaki askeri hareketliliği biliyor ve takip ediyor. Yerleşimciler endişe ve korkularıyla ilgili uyarıcı mektupları siyasi ve askeri yetkililere gönderdiler. Ancak yapılacak bir şey yok. Askeri kamplar her ne kadar yakın olsalar da sonuçta Gazze sınırları içinde ve İsrail ordusunun ateşkes süresince bunları kaldırma imkanı bulunmamaktadır.”

Yorumlar