Özgürlük Filosundan Siyonist Rejime Uyarı

Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Özgürlük Filosu Koalisyonu, Siyonist işgal güçlerinin Pazartesi (29 Haziran) günü korsan bir eylemle el koyduğu Marianne gemisindeki çoğu aktivistin halen işgal rejiminde tutuklu olduğunu duyurdu.  

Görüntülenme: 1128 Tarih: 02 Temmuz 2015 06:26
Özgürlük Filosundan Siyonist Rejime Uyarı

Özgürlük Filosu Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, saldırının üzerinden günler geçmesine ve gemi uluslararası sularda gasp edilip Ashdod limanına götürülmesine rağmen halen 14 yolcunun serbest bırakılmadığı belirtildi.

Koalisyon adına yapılan açıklamada ayrıca şu hususlara dikkat çekildi: “İsrail deniz güçlerinin Marianne’ye yaptıkları saldırı, daha önce yaptıkları korsan saldırıların bir tekrarıdır. Bu korsan saldırıyla İsrail Ortadoğu’da baltacı bir rejim olduğunu gösterdi. Korsan saldırıda gemiye el koyan ve 18 aktivisti tutuklayan işgal güçleri onları zorla Ashdod limanına götürdü.”

İşgal ordusunun aktivistlere karşı şiddet kullanmadıkları ve gayet nazik davrandıkları iddiasının aksine işgal askerlerinin aktivistlere karşı şiddet kullandıklarını ve onları tartakladıklarını belirten Özgürlük Filosu Koalisyonu, yapılan şiddeti belgelediklerini ifade etti.

Gemide bulunan Tunus eski Cumhurbaşkanı, Knesset’in Arap üyesi, Avrupa Parlamentosu üyesi ve Siyonist Kanal-2 televizyonu muhabirinin dışında kimseyi serbest bırakmayan işgal güçleri diğer 14 aktivisti Ramle bölgesinde gözaltında tutuyor.

İşgal rejiminin aktivistleri hukuksuz bir şekilde tuttuğuna dikkat çeken Özürlük Filosu Koalisyonu, aktivistlerin hemen serbest bırakılmasını ve geminin de iade edilmesini istedi.

fiem

Yorumlar