İşgal Rejimi Parlamentosu Filistinli Esirlerin Telefon Görüşmelerini Yasakladı

Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’e bağlı Hukuk Komisyonu, Siyonist İç Güvenlik Bakanı Gilad Erda’nın Filistinli esirlerin aileleriyle telefon görüşmesi yapmalarını yasaklayan önerisini kabul etti.  

Görüntülenme: 840 Tarih: 02 Temmuz 2015 12:39
İşgal Rejimi Parlamentosu Filistinli Esirlerin Telefon Görüşmelerini Yasakladı

Siyonist Bakan, bu yasakla esirlerin dışarıdaki şahıslara eylem yapma talimatı vermelerinin önüme geçmek istediklerini iddia etti.

Kararın komisyonda tartışılması sırasında söz alan cezaevlerinden sorumlu hukuk müsteşarı şu anda 5687 Filistinli esir olduğunu, bunlardan 1610’u hakkında hüküm verilmediğini, 379’unun idari cezalı esir olduğunu, 1432’sinin haklarında hukuki işlemler bitinceye kadar içerde tutulacağını ve 97’sinin de çocuk yaşta olduğunu söyledi.

Öneri hakkında sert tartışmaların yapıldığı sırada söz alan Arap vekil Usame Es-Sa’di “30 yıl hapse mahkum edilen bir esirin ailesiyle konuşmasına mani olmak mantıklı değil” dedi.

Filistin halkını yok etmek için çaba gösteren işgal rejimi, zindana attığı esirlere her türlü insanlık dışı uygulamayı caiz görüyor. En basit haklardan mahrum bırakılan esirler, çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Yorumlar