''Filistin Halkına Yapılanlar Tüm Dünyanın Ayıbı''

Filistin'in Saraybosna Büyükelçisi Rezeq Namoor, Filistinli Muhammed Ebu Hudayr’ın (16), Kudüs'ün Safat bölgesinde kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülmesinin 1. yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyerek, "Filistin halkına yapılanlar, tüm dünyanın ayıbı" dedi.  

Görüntülenme: 733 Tarih: 02 Temmuz 2015 01:39
''Filistin Halkına Yapılanlar Tüm Dünyanın Ayıbı''

16 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr’ın kaçırılıp işkenceye maruz kaldığını ve üzerine benzin dökülerek yakıldığını hatırlatan Namoor, bu eylemin işgalci güçlerin Filistin halkına işkence yapmakta kullandığı yöntemleri gösterdiğini vurguladı.

Namoor, İsrail güçleri için her Filistinli'nin "aranan kişi" olduğunu söyleyerek, Muhammed Ebu Kadir'in öldürülme şeklinin Srebrenitsa'daki soykırımda yaşananları hatırlattığını ifade etti.

Filistin'deki her ailenin en az bir bireyinin hapsedildiğini aktaran Namoor, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 6 bin Filistinli mahkumun bulunduğunu söyledi.

Namoor, mahkumların 480'i hakkında müebbet hapis cezası verildiğini belirterek, "Mahkumların 200'ü 18 yaşından küçük, 500'ü idari mahkum, 10'u milletvekili, ikisi eski bakan" diye konuştu.

Bu arada, Bosna Hersek'teki Filistin Topluluğu Derneği de yayımladığı açıklamada, Muhammed Ebu Hudayr’ın ölümüyle ilgili detaylara yer verirken, Filistinli genci öldüren üç Yahudi yerleşimcinin yargılanmasına devam edildiğini ancak gencin ailesinin de Filistin toplumunun da mahkemeye güvenmediğini vurguladı.

Açıklamada, Filistin'de her gün çocuklara, gençlere, kadınlara ve yaşlılara karşı çeşitli suçlar işlendiği ancak hiç kimsenin cezalandırılmadığı ifade edildi.

 

Kaynak : Yeni Şafak

 

Yorumlar