Bedran: “Filistin Yönetimi Batı Yaka’da Direnişin Büyümesini Engellemek İstiyor”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Husam Bedran, Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin şu anda Batı Yaka’da Hamas hareketinin lider ve mensuplarına yönelik baskı ve zulümlerinin, Batı Yaka’da direnişin büyümesini istememesinin bir sonucu olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 907 Tarih: 03 Temmuz 2015 12:30
Bedran: “Filistin Yönetimi Batı Yaka’da Direnişin Büyümesini Engellemek İstiyor”

Hamas lideri son gelişmeler üzerine bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada Bedran, Filistin Yönetimi'nin son zamanlarda artan direnişi durdurmak için var gücüyle çalıştığını, Hamas’ın açıkça eylemleri üstlenmesinden sonra da harekete yönelik baskılarını artırdığını söyledi.

Bedran yaptığı açıklamada, Batı Yaka’da Hamas liderleriyle mensuplarına yönelik baskı, zulüm ve terörden Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın sorumlu olduğunu söyledi.

Filistin’deki grup ve kurumlara da çağrıda bulunan Bedran, toplumsal dokuyu yerle bir eden bu baskılara karşı seslerini yükseltmelerini istedi.

Hamas liderleriyle mensuplarına karşı iki gündür operasyonlar yapan Abbas güçleri şimdiye kadar yüzden fazla kişiyi tutukladı.

Yorumlar