Abbas'a Bağlı Güçler Direnişçi Üniversite Öğrencilerini Tutukluyor

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Nablus şehrinde bulunan En-Necah Üniversitesi'ndeki İslami Kitle öğrenci grubu, Abbas’a bağlı güçlerin son iki gündür Hamas hareketine mensup şahıslara yönelik yaptığı operasyonlar kapsamında mensuplarından 21 öğrencinin tutuklanmasını kınadı.  

Görüntülenme: 832 Tarih: 04 Temmuz 2015 07:16
Abbas'a Bağlı Güçler Direnişçi Üniversite Öğrencilerini Tutukluyor

İslamî Kitle son tutuklamalarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada öğrenci grubu, “İki gündür öğrencilerimize yönelik baskı ve tutuklamalar devam ederken, güvenlik güçleri baskınlarda tutuklayamadığı İslamî Kitle'nin En-Necah Üniversitesi temsilcisi ve Öğrenci Birliği Konseyi üyesi Asım Eştiye’nin yerine kardeşi Hamza Eştiye’yi abisinin teslim olmasını sağlamak için tutukladı” dedi.

Aynı güçler Nablus’un doğusunda yer alan Askeru'l-Cedid Mülteci Kampında İslamî Kitle öğrenci grubunun eski temsilcisi Emced Beşkar’ı da tutukladı.

Şimdiye kadar kendisine mensup 21 öğrencinin tutuklandığına dikkat çeken İslamî Kitle, üniversite idaresinden ve hukuk çevrelerinden öğrenci gruplarının rahat çalışmalarına fırsat verilmesini sağlamalarını ve tutuklanan bütün öğrencilerin de salıverilmesini istedi.

fiem

Yorumlar