Hamas'tan Tutuklamalara Karşı Net Tavır

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın parlamentodaki grubu Değişim ve Islah'ın başkanı İsmail El-Eşkar, Hamas’ın tutuklama politikalarına asla teslim olmayacağını belirtti.  

Görüntülenme: 1069 Tarih: 04 Temmuz 2015 01:44
Hamas'tan Tutuklamalara Karşı  Net Tavır

Hamas lideri son tutuklamalar üzerine bugün (04 Temmuz Cumartesi) basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada El-Eşkar, Hamas ve diğer direniş güçlerine baskı kuran bu güçlerin Batı Yaka’da direnişin hedefi haline gelmekten endişe duyduklarını söyledi.

Direnişin, kendini düşmana satan bir avuç çeteye teslim olmasının sözkonusu olmadığını belirten El-Eşkar, Fetih hareketiyle ulusal çıkarları önemseyen kesimlerin olup biteni durdurmak için harekete geçmeleri gerektiğini ifade etti.

El-Eşkar devamla, Hamas mensuplarıyla diğer mücahitlere karşı yapılan sorumsuzca tutumun ağır ve tehlikeli sonuçlarından Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile onun başbakanı Rami El-Hamdallah’ın sorumlu olduğunu hatırlattı.

El-Eşkar yaptığı açıklamanın sonunda, toplumun kimyasını bozan, Filistin uzlaşısına zarar veren bu operasyonları kınayan Filistinli direniş gruplarının tutumunu takdirle karşıladıklarını belirterek, hainlere artık dur deme zamanının geldiğini söyledi.

fiem

Yorumlar