Hamas Siyonist Rejimle Esir Takasının Şartlarını Açıkladı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Siyonist işgal rejimiyle yapılacak olası bir esir takası için Hamas’ın şartları olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1072 Tarih: 04 Temmuz 2015 02:43
Hamas Siyonist Rejimle Esir Takasının Şartlarını Açıkladı

Ebu Merzuk verdiği bilgide, olası bir esir takasında öncelikli taleplerinin daha önceki anlaşmada serbest bırakılan ve daha sonra tekrar tutuklanan 54 esirin serbest bırakılması olduğunu bildirdi.

İşgal rejimiyle ateşkes konusuna da değinen Ebu Merzuk, Hamas’taki yetkililerin asla İsraillilerle görüşmediklerini, savaşın bitmesiyle Mısır’daki dolaylı görüşmelerin de bittiğini ifade etti.

El-Kudüs televizyonunun kendisiyle yaptığı ve yayınladığı röportajda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ebu Merzuk, Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi Tonny Blair gibi bazı şahısların bütün taraflara yaptıkları öneri ve girişimlerin dışında bölgede herhangi bir girişimin olmadığını söyledi.

Bir ayda iki kez Lübnan’ı ziyaret etmesinin sorulması üzerine, Ebu Merzuk Lübnan’da yaşayan Filistinli mültecilerin durumunu görüşmek için gittiğini ve bu ziyaretlerde Başbakan Temam Selam ile Parlamento Başkanı Nebih Berri ile görüştüğünü belirtti.

Ebu Merzuk, Lübnan’da iken Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile görüştüğüne dair haberleri de yalanladı.

fiem

Yorumlar