Filistinli Akademisyenden Abbas Yönetimine Eleştiri

En-Necah Üniversitesi öğretim görevlisi Mustafa Eş-Şennar, Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi'nin adeta bilinç kaybı yaşadığını, son günlerde yaptığı tutuklamalarla tek taraflı olarak daha önce direniş gruplarıyla imzaladığı uzlaşıyı üç talakla boşamış olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1058 Tarih: 05 Temmuz 2015 09:41
Filistinli Akademisyenden Abbas Yönetimine Eleştiri

Abbas yönetiminin Hamas’ın liderlerine ve mensuplarına yönelik yaptığı son operasyonlarla ilgili bugün yayınladığı değerlendirmesinde Eş-Şennar, bu tutuklamaların içeride ve dışarıda vermek istediği mesajlar olduğunu belirterek, tutuklamaların Abbas’ın Hamas ve diğer gruplar olmadan yeni bir hükümeti pazarlama girişimi olduğunu ifade etti.

Eş-Şennar, Abbas’a bağlı güçlerin işgal güçlerinin metodu ve üslubuyla gece baskın yapıp terör estirerek, hâlâ Batı Yaka’da diri olduğunu ve direnişi engelleme konusundaki görevini en iyi şekilde yapmaya kadir olduğunu göstermek istediğini söyledi.

Değerlendirmesini sürdüren Eş-Şennar şu hususlara dikkat çekti: “Filistin Yönetimi'nin hükümet ortaklarına ve diğer gruplara danışmadan hükümette revizyona gitmesine paralel olarak tutuklamalara başlamasının bir diğer mesajı da, Filistin Yönetimi'nin daha önce varılan uzlaşıyı bir daha dönmemek kaydıyla tek taraflı olarak boşadığıdır. Beklenmeyen bu adımların öncesinde işgal rejimiyle işbirliğinin yapılmış olması gerekiyor. Çünkü Filistin Yönetimi onun rızası ve imzası olmadan bu şekilde geniş çaplı işlere girişemez.”

Filistinli akademisyen yaptığı değerlendirmede ayrıca, IŞİD’in Gazze ve direnişe karşı savurduğu tehditlerle Mısır medyasının Rafah sınır kapısının kapatılması çağrılarının zamanlamasının da dikkat çekici olduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar