Batı Yaka ve Kudüs'te Yaşayan Yahudi Yerleşimciler Silahlanıyor

Filistinli direniş gruplarının son dönemde Batı Yaka'da gerçekleştirdiği direniş eylemlerinin yoğunlaşmasının ardından Yahudi yerleşimciler arasında silahlanmanın artış gösterdiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1767 Tarih: 06 Temmuz 2015 23:50
Batı Yaka ve Kudüs'te Yaşayan Yahudi Yerleşimciler Silahlanıyor

İşgal televizyonu 7'inci kanalının internet sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde, Kudüs kent merkezinde Magnum marka silahların satışını yapan dükkânın sahibi Itzhak Mizrahi'nin son olayların ardından silah satışlarında artış olduğunu ve hükümetin yaptığı değişiklikle silah taşıma izni verilen yerlere yenilerini eklemesinin satışlardaki artışta payı olduğunu söylediği belirtildi.

Mizrahi, Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle Yahudi yerleşimcilerin kendilerini güvende hissetmediklerini ve silah satışlarının bu nedenle arttığını söyledi.

Haberde, Batı Yaka'daki ve Kudüs'teki yerleşkelerde yaşayan her yerleşimcinin daha önce suç işlememiş olmak ve psikolojik rahatsızlığı bulunmamak şartıyla silah edinebileceği bildirildi.

İşgal yönetiminin Yahudi yerleşimcileri silahlandırması Filistinlileri korkuturken, daha çok silahlanan yerleşimci çetelerinin önümüzdeki günlerde Filistinlileri hedef alan saldırılarını yoğunlaştırabilecekleri ifade ediliyor.

Yorumlar