Ebu Zuhri: "Fetih Hareketi Batı Yaka'da Hamas'ın Kökünü Kazımak İstiyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, Nablus Valisi Ekrem Er-Recub'un açıklamalarının Fetih hareketinin Batı Yaka'da Hamas'ın kökünü kazımak için sistematik bir program uyguladığının kanıtı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1118 Tarih: 06 Temmuz 2015 15:10
Ebu Zuhri:

Nablus Valisi General Ekrem Er-Recub, güvenlik güçleri kurumlarına veya fertlerinden birine gelecek en ufak bir zararda tüm Hamas üyelerinin hedef haline geleceği tehdidinde bulunmuştu.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün (6 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Fetih liderlerinin Hamas hareketine karşı işgal güçleriyle ittifak yaptığını gösteren dışlamacı politikanın tehlikesine dikkat çekti.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri son günlerde Batı Yaka'da gerçekleştirdiği operasyonlarda Hamas hareketi liderlerinden ve üyelerinden çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Batı Yaka güvenlik birimleri, gözaltına alınanların ailelerinin Ramallah ve El-Halil'de siyasi gözaltıları protesto etmek için düzenledikleri gösterileri de şiddete başvurarak bastırdı.

Yorumlar