İnşaat Malzemesinin Gazze’ye Girmesine İzin

Son savaşta Gazze’de yerle bir olan evlerin yeniden inşa edilmesi için gereken inşaat malzemesinin geçişine işgal rejiminin onay verdiği belirtildi.  

Görüntülenme: 1214 Tarih: 07 Temmuz 2015 16:51
İnşaat Malzemesinin Gazze’ye Girmesine İzin

Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin Çalışma ve İskân Bakanı Müfid El-Hasayine yaptığı açıklamada, son savaşta Gazze’de tamamıyla yıkılan evlerden 663’ünün yeniden imarı için gereken malzemenin geçişine işgal rejiminin onay verdiğini duyurdu.

Evleri tamamen veya kısmın yıkılan, bütün sıkıntılara rağmen direnip sebat eden Filistinli aileleri takdir ettiklerini söyleyen El-Hasayine, sıkıntının yakında tamamıyla son bulacağını söyledi.

2014’ün yazında Gazze Siyonist terör ordusunun karadan, havadan ve denizden barbar saldırısına maruz kaldı. Saldırıda çoğu sivil 2324 kişi şehit oldu, binlerce kişi yaralandı. Korkunç katliamlara sahne olan Gazze’de on binlerce ev, bölgenin alt yapısı, sanayisi yerle bir edildi. 51 gün süren savaşın ardından Mısır gözetiminde ateşkes sağlandı. Kuşatmanın kaldırılması, imara başlanması, inşaat için gereken malzemenin geçişine izin verilmesi, buna karşılık ise direnişin füze atışını durdurması ve askeri operasyonlarına son vermesi anlaşmanın başlıca maddeleriydi.

Yorumlar